Hvad er en beskærersaks

Hvad er en beskærersaks

Når man arbejder i haven, er det utroligt vigtigt, at man har de rigtige redskaber til de forskellige opgaver, som der nu følger med til det at have en pæn have. Der findes utroligt mange redskaber, og det kan derfor være en god ide at sætte sig lidt ind i de forskellige slags. 

Alt afhængig af hvad du skal ordne i haven, kan det rigtige redskab lette din arbejdsopgave utrolig meget og dermed pludselig gøre have arbejdet en del sjovere. En af de redskaber der ofte bliver brugt, er en beskærersaks. Vi vil derfor i denne artikel komme ind på, hvad sådan et redskab kan bruges til, og hvorfor netop en beskæresaks er super smart.

HVAD BRUGER MAN EN BESKÆRERSAKS TIL

En beskærersaks er det perfekte redskab til at klare mindre grene og stilke i haven. Den er hurtig og nem at arbejde med, og dette gør det til haveelskerens bedste ven. Som navnet antyder, er den særligt gavnlig til at beskære mindre planter eller buske. Dette kan eksempelvis være små rosenbuske, eller til når man klipper de visne blomsterhoveder af planter som eksempelvis den populære hortensia. 

Med en beskæresaks kan du nemt og præcist skære forstyrrende grene af, som ikke gavner planten mere. Da den er lille og smart, kan du skære præcist, så du ikke kommer til at skære i grenkraven eller kommer til at skære sløvt, så du svækker planten. Det er også nemt at komme til med en grensaks, da du har den lige ved hånden og ikke på et langt skaft. En beskærersaks bruges kun til beskæring af friske grene, så den egner sig ikke til for eksempel døde og visne grene.

HVILKE FUNKTIONER HAR EN BESKÆRERSAKS

En beskæresaks kan klippe grene over med en diameter på op til 2 cm, så den er perfekt til de mindre opgaver i haven. Den fås med forskellige mindre justeringer, afhængig af hvilken beskæringsmetode du skulle foretrække. Nogle beskæringssakse har kun en skarp klinge, hvor andre er slebet på begge klinger. Dette er en præference sag, som du selv skal vurdere. Dog får du et mere rent snit uden efterladte trykmærker på træet ved at vælge en beskærersaks med to skarpe klinger. Man kan ofte også justere håndtaget på beskærersaksen, så bredden passer til ens hånd. Dette er særlig smart, hvis du har mindre hænder, og derfor kan have svært ved at nå ordentligt rundt om håndtaget på en beskæresaks uden justering. 

SIKKERHEDEN ER I TOP

Når man arbejder i haven, har man ofte med redskaber at gøre, som kan være skarpe og farlige, hvis ikke man håndterer dem korrekt. På langt de fleste beskærersakse findes der derfor en lås, så du kan låse den efter brug. På denne måde har du ikke en skarp genstand liggende, som man kan komme til skade på. Dette er især en god ide at overveje, hvis man har mindre børn eller dyr i haven, som kunne komme til at skære sig på den. En beskærersaks er altså alt i alt et lille, men utroligt praktisk, redskab at have liggende, som nemt kan tage de værste smågrene mm.